Afstudeerthema

Ik volg al een tijdje fotografie (7 jaar) en heb omwille van verbouwingen, kinderen, enz…een aantal jaartjes moeten skippen zonder echt gestopt te zijn met fotograferen. In 2010 wil ik dan uiteindelijk afstuderen met een thema waar ik van dacht het nooit te zullen doen, namelijk sport. Vermits ik al geruime tijd bij Nike werk, vind ik genoeg mensen die zeer actief met sport bezig zijn. De locatie zelf is tevens ook op het werk te vinden…ik speel dus een thuismatch. Het uiteindelijk resultaat moet een aantal ‘sportportretten’ zijn op locatie in het distributiecentrum van Nike. Mijn eerste shoot heb ik met collega Koen op een maandagavond gedaan (merci King K 🙂 )…Onderaan een eerste resultaat.

Koen Jump

Koen Cage

Advertenties

Tags: , , , ,

6 Reacties to “Afstudeerthema”

 1. Honnepon Says:

  Hey wat leuk!
  Wist niet dat je nog moest afstuderen, maar leuk om te lezen dat je het nu alsnog gaat doen.
  Zit er toekomstmuziek in voor je werk bij Nike in fotografie of houd je het meer hobbie?

  Bedankt voor je kerstkaart!
  Ik heb op mijn manier zitten prutsen om er eentje te maken en die staat op mijn blog .

  Heb trouwens ook pas die zwangerschapsshoot gedaan, is mij een beetje tegen gevallen kwa licht en heb dus helaas veel ruis.
  Zit wel iets tussen die misschien dmv fotoshop opgeleukt kunnen worden en heb ook pogingen gedaan maar pfff valt niet mee .

 2. Joeri Says:

  Hon,

  Het is wel in avondschool, dus dat kan je gerust op eigen tempo doen en zonder al teveel stress. Ik ga even nog eens op je blog kijken…

  Groeten,

  Joeri

 3. adelariviere Says:

  Hey Joeri,

  Zeker geslaagd!Belichting??? twee strobes op inks en rechts? Nog invulflits gebruikt? Cactus triggered I presume??
  Zitten in hetzelfde schuitje blijkbaar. Ik hoop ook volgend jaar ‘af te studeren’ (bij mij echter geen avondonderwijs maar online). Veel succes en beste wensen voor het nieuwe jaar. Mvg,
  Alain

 4. Jef Janssens Says:

  Zeker niet slecht en originele invalshoeken.

  Toch nog wat opmerkingen:
  – nr 1 zou ik zeker nog croppen. De timing, de pose en de belichting zijn te goed om ze zomaar verloren te laten gaan in een grote leegte.
  – nr2: Hier mis ik nog iets. ‘k Weet niet direct wat, maar ik denk een iets dramatischer licht, misschien assymetrisch en ook wat extra ‘punch’ in de bewerking.

  But please… just do it 😉 !!!

 5. fbaert Says:

  Die eerste vind ik heel mooi, maar ik volg Jef in zijn uitleg. Tweede vind ik ook goed – alleen jammer dat het rimlicht langs achter er iets te weinig uitkomt.

  Maar knap werk !

 6. gagarinn Says:

  @Jef en @Feb,

  Het zat sinds de post van deze foto´s al een tijdje in mijn hoofd…’er mist iets’ en toe jullie dit nogmaals bevestigden was ik zeker van mijn buikgevoel. Bedankt voor jullie opbouwende feedback. Zoals Jef al aangaf ben ik begonnen met te ‘just-do’itten’ en ben er ingevlogen. Foto 1 heb ik dus gecropped en verder in Lightroom bewerkt. De tweede heb ik in lightroom aangepakt en verder niks gecropped of wat dan ook.

  De reden waarom ik foto 1 niet gecropped heb dateert van mijn ‘analoge’ opleiding waar het negatief in 99 keren van de 100 volledig werd gebruikt en dus nooit gecropped…enfin, ben mezelf tegengekomen. Ik vermoed dat er op de volgende foto´s ook feedback komt…graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: