Blurb als afscheid

Het klinkt soms allemaal zwaar en meestal is het ook zo, maar in februari raakten we de papa van mijn vrouw kwijt en ik dus mijn schoonvader waarmee ik vele gesprekken voerde over politiek en de dingen des levens. Hij liet het leven tijdens een voorbereiding voor een fietstocht door China. Hij had er een pak geld voor over en zonder dat hij het wilde uiteindelijk ook zijn leven… Tijdens het beklimmen van de Kluisberg kneep een ader, die volledig dichtzat, het laatste zuchtje uit zijn longen. 56 jaar. Ook al heb ik in het verleden me te pletter geschreven aan gedichten en teksten, het is jaren geleden dat ik nog echt bezig ben geweest met toch ‘emotionele’ teksten en/of filosofie… Een idee kwam in me op nadat ik een link van Geert van de Ven doorgestuurd kreeg…BLURB . Het gaat hier over een site waar je je eigen boek kan samenstellen met foto´s, teksten, enz… Mijn project voor de komende maanden…een boek met objecten die eigen zijn aan Roger, aangevuld met teksten en/of gedichten. Een eerste beeld dat ik gemaakt heb is dat van zijn veiligheidshelm van de Haven van Antwerpen. Hij was een dokwerker in hart en nieren en eentje die sterk sociaal geengageerd was. Aan de collega´s fotografen en al diegene die het wil zou ik willen vragen of ze het beeld even willen beoordelen. In eerste instantie dacht ik eraan om de achtergrond volledig wit te maken zonder de schaduw en de lichte grijze schijn, maar ik vond het beeld ook zo wel sterk. Alvast bedankt voor je mening.

Advertenties

Tags: , , , ,

3 Reacties to “Blurb als afscheid”

 1. Jef Janssens Says:

  Zeker niet wit maken, houden zo. Misschien eens overwegen om de helm ergens op een locatie in de haven te leggen met kranen of zo als onscherpe achtergrond.
  Just a thought.
  En véél succes toegewenst met je project, schitterend dat je zoiets onderneemt.

 2. Honnepon Says:

  Wit zou denk ik helemaal flets worden.
  Zat eerst te denken van misschien een achtergrond van stukjes gedicht/tekst over hem die jij geschreven hebt …. maar dat leid de aandacht misschien weer teveel van de helm af he.
  Maar idd wat Jef zegt, een wazige achtergrond van de haven zou misschien wel heel erg leuk kunnen zijn.
  Of een chinese vlag wat dan weer zijn liefde daarvoor symboliseert tesamen met zijn werk wat hij met met liefde gedaan heeft.
  Maar affijn, ik snap heel goed dat het moeilijk is om zo ff zelf te bedenken….er zijn momenten zat dat een mens geniale ideeën heeft, maar ze in de praktijk te brengen blijkt nog wel es dat het moeilijker kan zijn 😉 .

 3. Serge Says:

  Een mooi initiatief dat boekje!
  Ik kan Jef volgen met zijn redenering: zeker niet wit maken en eventueel in de haven een passende locatie zoeken om de helm te fotograferen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: