Yashica 6X6 formaat

Met deze twee Yashica´s 6×6 formaat heb ik de meeste van mijn zwart wit Rasta portretten gemaakt. Zoals ik in andere blogs wel lees, en wat zeerzeker het geval bij mij is, is dat het werken met een analoge en zeer rudimentair fototoestel rustgevend is. Het geeft je het gevoel niet te ‘moeten’ en laat je nadenken over hoe je de foto gaat maken ipv er op los knallen met je digitale spiegelreflex. Het gebruik van een losse lichtmeter en eigenlijk de beperking van de diafragma-instelling (niet alle waardes zijn aanwezig op het toestel) maken het een uitdaging om een juist belichte foto te maken.

Het vierkante formaat is ook soms een verademing in de rechthoekige fotografie.

Advertenties

Tags: , ,

5 Reacties to “Yashica 6X6 formaat”

 1. Honnepon Says:

  Geinige camera’s 🙂 , ik vond het fotograferen met analoge toestellen ook super, maar gescand op mijn computer is de kwaliteit vaak grotendeels weg.
  Met digitaal weet je gelijk waar je aan toe bent maar het leuke van een filmrolletje vond ik dan weer de spanning wanneer ik de foto’s afhaalde want sjah zou het gelukt zijn of niet? 😉

  Ff wat anders…. die url die je van youtube gaf die werkt op 1 of andere manier niet :S .

 2. Niek Says:

  Heb ook een Yashica 6 x 6 (type D) Ziet er na al die tijd nog goed uit.Heb hem dan ook bewaard in paraattas. Plus allerlei accessoires (filters, zonnekap etc.)
  Wil je een plaatje van deze camera?

  • gagarinn Says:

   Niek,

   Bedankt voor je voorstel en zou graag een plaatje zien..Ik heb ook een volledige tas van een amateur, met lichtmeter, filters, zonnekap, breedhoeklens, draadontspanner, handleidingen, enz…Ben de man zeer erkentelijk geweest dat ´ie eerlijk was om mij alles netjes te bezorgen. Groeten, Joeri

 3. Daniella Says:

  Weet jij miss waar je online een filmrol hiervoor kan halen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: