Timkitti een berberdorp…

Op 27 oktober is er in ´t Getouw te Mol een tentoonstelling over het Berberdorp waar mijn vader is geboren. 4 jaar geleden ben ik samen met Bart (Deseyn) richting Timktti, in het Atlasgebergte, getrokken om daar met de technische camera portretten en beelden te maken van de architectuur van het dorp.

Hoe het allemaal gekomen is, is vrij simpel…Bart en ikzelf kenden elkaar al een tijdje en vermits hij beroepsmatig fotograaf is en ikzelf in avondschool fotografie volgde hadden we het al vrij snel over fotografie. Bart wilde na zijn projecten in Beringen en Roemenië nog een keer een project starten. Ikzelf liep al geruime tijd met het idee om het geboortedorp van mijn vader fotografisch vast te leggen. De combinatie van Bart´s vraag naar een nieuw project en mijn drang om op een ‘mooie en professionele’ manier een dorp fotografisch vast te leggen resulteerde in een reis naar Timkatti met als gevolg een mooie en inhoudelijk sterke tentoonstelling alsook een prachtig boek. Vele van de gefotografeerde mensen zijn rechtstreeks familie van mijn vader en dus van mezelf.

Als ik terugkijk vond ik het een schitterende ervaring. een ervaring waar ik heel wat uit geleerd heb op vlak van fotografie én de omgang met mensen die me nauw aan het hart liggen maar die mij nog moeten leren kennen en ik hen.

Ondertussen is Bart nog drie maal teruggegaan (naar verschillende plaatsen in Marokko) en is momenteel een mooi document aan het samenstellen dat ondertussen al wel kan optornen tegen heel wat boeken en fotostudies omtrent de Berberbevolking.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: