k neem mij voor…

k neem mij voor…

Toch wel en toch niet….Toch wel als het gaat om verder te werken aan ons gezinnetje, maar dat is dan ook een vanzelfsprekendheid, immers een tweede beebietje is op komst en zal er sowieso aankomen.

medium_emma_lachen.jpgDe beebies zullen ons tegen het einde van de zomer om de oren vliegen…mijn eeuwig ‘jonge’ neef krijgt eind juni zijn eerste brussels spruitje, Vera´s broer krijgt einde juli zijn portie, Vera´s vriendin krijgt haar eerste en wijzelf einde mei…Jeehaa ! Niet alleen ogen zullen rollen bij het zien van al dit kleins, maar de portefeuille zal eveneens zijn best moeten doen ! Alle portefeuilles in snel tempo ongevraagd op diëet.

Met enige bezorgdheid en sympathie kijk ik naar onze beste vrienden die tot op dit moment nog verstoken blijven van enig beebie-geluk. Van mijn direkte vriendenkring is er maar eentje die momenteel een kind heeft, en dan nog ver weg in het economische China woont.

Het ene koppel gaat waarschijnlijk passen voor kinderen en ook dat respecteer ik ten volle. Toch kan ik het niet laten om mijn bemoeizuchtige ‘ik’ vrij spel te laten en te zeggen : “Je weet niet wat je mist”. Waarom kies je voor een kind ? Voor jezelf ? Voor het grote deel Ja ! Waarom ? Omdat de natuur het nu éénmaal zo regelt. De vrouwelijke wederhelft krijgt op een bepaald moment de ‘weubbes’ (kempens voor ‘kriebels’) en dan moet er bevrucht worden. Dit zal dan leiden tot het kind dat nu voor de tv naar een cd van K3 staat te luisteren (we hebben geen cd-speler, vandaar dat de cd via de DVD-player wordt afgespeeld) ….en of ik het fijn vind !

Mijn andere leeftijdsgenote-vrienden hebben ofwel net een relatie verbroken en moeten nu opnieuw starten. Een andere geraakt niet verder dan werk, voetbal en dromen…Ik weet dat het hem pijn doet ! Telkens weer wens ik hem een mooie, lieve meid die hem respecteert en het goede uit hem haalt. Daarvoor wil ik zelfs even ‘bidden’ tot god, die niet de mijne is…enfin, héél even dan maar….

 

Ik neem me voor ze het beste te wensen telkens ze ik zie…maar dan stilletjes in mezelf ! Dus het moment dat ik me in hun gezelschap bevind en stilletjes rondkijk ben ik in gesprek met de hogere “Gimme me hope….!”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: