Pre pensioen

Pre Pensioen

Op de vraag of hij ooit wilde trouwen antwoordde de Dj op mijn huwelijk met de woorden, “….ringen zijn voor vogels…” en in sé heeft hij honderduizend malen gelijk…Geluksvogels begreep ik dan wel voor mezelf… Een bevestiging van een goede relatie die tot nu toe in zijn prille geluk nog geen grote golven, laat staan stormen heeft moeten doorstaan. Ik ken er nog niks van….mijn motivatie is hoog, maar mijn ervaring nog laag…dit wil dus zeggen dat ik nog veel moet leren. En dat op 34 jarige leeftijd…gôh nog zoveel te leren !

Super en geweldig vind ik het als ik mensen van ver boven mijn leeftijd nog hoor dat zij kicken op kennis, ervaring en plezier…Zo ook ik…In mijn huwelijk met een schat van een vrouw (voor de pessimisten of de gekneusden van het leven “eat your heart out” ! Of beter gezegd “kiss my ass !) heb ik ook nog een weg te gaan. Op dit moment heb ik totaal geen boodschap, en nog meer lak, aan diegene die in hun pre-pensioen zitten van hun relatie en geregeld het failliet van hun huwelijk aan de pasgetrouwden willen verkopen !

Ik wordt misschien ooit ook nog een pessimist of een pre-gepensioneerde bruidegom, maar moet ik me daar nu zorgen om maken ? NEEN ! Integendeel, zoals ik al tegen mijn beste vriend zei; ” …geld kan je altijd bijverdienen…momenten niet, die gaan weg en blijven weg…” Ik hoop dat ik elk moment ten gelde kan maken of ervan kan genieten. Het materiële zoals geld, auto´s of huizen kan je tot je dood opbouwen en afbouwen, maar niet een goeie relatie en een gezin !

Geen compromissen hier ! Ik weiger om mezelf voor te bereiden op wat kan komen in een samen-leven tussen twee mensen en hun kind(eren). Ik wil relativeren, maar tevens genieten. Ik wil realistisch zijn, zonder te controleren tot in den treure !medium_235_correctie.jpg

Boodschap van een “jongere” die de wereldjongerendag aan zich voorbij heeft laten gaan : “Het was en is geweldig, en trouwen is dikke fun !” ….en de rekening wordt volgende week betaald, maar ze was het waard !

Trouwens iedereen was die dag geweldig ! Bedankt toch wel…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: