Dos anios

Twee jaar ! Heuh ! Mijn pruts, mijn vogeltje, mijn chocomelkske is twee jaar geworden. En of we dit gevierd hebben. Meestal vier ik een verjaardag alsof het een doordeweekse dag betrof, maar doorheen de dag besefte ik dat Emma al twee jaar in mijn, ons leven is.

Ze wandelt doorheen de tijd en ze groeit…! En of dat ze groeit…Dan heb ik het nog niet over de “fysieke” groei, maar over haar “leergroei”, alsof er zoiets bestaat als “leergroei”. Ze praat meer, sneller, beter, mooier en liever…Steeds weer sta ik verstomd van de nieuwe liedjes en woorden die ze kent.

 medium_dscn7204.3.jpg

Wat heeft ze een persoonlijkheid mijn “geentje”, mijn “dn-aatje”. Het moet geen pap meer zijn maar “appesjiensap”, het moeten geen patatjes met vlees en groenten zijn, maar “spa-ettie”. Ze wil op alle onmogelijke momenten dingen doen, hebben of aantrekken op de verkeerde momenten. Ze wil haar sokken aantrekken luttele seconden nadat ze is wakker geworden. Voor ze slapen gaat wil ze haar schoenen aantrekken…ze wil haar rode regenlaarsjes aantrekken bij 35° celcius, een sjaal op dagen dat de wind recht uit een haardroger lijkt te komen, en ga zo maar verder.

Leer jij maar volop schatje, zo leer ik ook eens wat van jouw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: