Le Mans

Voer voor psychologen en sociologen, de “oldtimer blues”…Klinkt dom en dat is het ook ! Jonge opgroeiende mannen (tussen 30 en 40) die last krijgen van het onstoppable gevoel van “sleutelen”

Niet sleutelen aan hun relatie of nog minder sleutelen aan hun carrière, maar sleutelen aan auto´s, moto´s of desnoods andere dingen waar je een ringsleutel of schroevendraaier op los kan laten.

Kut met peren zou ik zeggen…Gedwongen prioriteiten die er voor zorgen dat je weet dat belangrijke dingen eerst komen en dan de rest….Maar dat is het hem net !! Die dingen zijn nu eenmaal belangrijk voor sommigen van ons. De zieken, de hulpbehoevenden.

Hoe kan ik mijn dag indelen. Belangrijke zaken moeten eerst gebeuren en daarna de rest. Maar onder belangrijke zaken zit ook …”het sleutelen”.

Het ging zelfs zo ver dat ik de analyse maakte van een week-end. Emma uit bed halen, pap geven (alhoewel Vera meestal dit voor haar rekening neemt in het week-end) aankleden, en dan…….!!! Fuck ! Hebben we nog eten genoeg, moet het huis geruimd worden, een nieuw hek geplaatst, de badkamer en hal geverfd worden, enz….Shit ! De oldtimer blues slaat toe en alle verplicht aangemaakte synapsen in de hersenen sterven gelijk af en de electrische impulsen nemen hun gewende route, nmlk deze van de gemakzucht alsook de primaire behoefte “AUTO´S” !

Ik wil de auto starten, een metertje naar voor rijden. Even de CX hydraulisch naar boven zetten. Een schroef losmaken. Motorkap terug dicht. Onder de auto liggen en voordat je het weet ben je een uur verder en is het tijd voor boodschappen of de woonkamer vegen…

Met de borstel in de hand droom ik weg en denk aan steve McQueen in zijn donkergroene 911 op de kronkelende asfalftwegen van Le Mans !!!

Het themalied van Mission Impossible klinkt in mijn hooft…mijn 911 kronkelt over de woonkamertegels !!! Thum thum, ting ting thum thum…..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: